Únor 2015 THAI FIT NEWS | číslo 10   
Milí příznivci masáží,
přijďte si zpříjemnit mnohdy šedivý únor bez sněhu i slunce trochou lásky a rozmazlování sebe nebo toho druhého. A masáže jsou k tomu ideálním prostředkem.
Z února je to pak už jen skok k jaru. Pokud jste nějak pozapomněli na novoroční předsevzetí, je jaro tím správným novým začátkem. Probouzí se příroda a stejně tak se můžete i vy probudit v našich studiích. Začít chodit pravidelně na masáže je rozhodně dobrý začátek. Nejde jen o relaxaci, ale uděláte také něco pro své zdraví.

Krásné valentýnské období a příchod jara přeje tým studií Thai Fit.
Nápaditá romantika
Chybí vám nápad na valentýnský dárek, když nechcete květiny nebo čokoládu? A ani oblečení, šperky, bižuterie a spodní prádlo se vám nezdají to pravé. Buďte letos trochu originálnější a darujte masáž. Ne jen obyčejnou masáž, ale romantickou masáž pro dva.

Masáž pro dva může být ideální variantou místo romantické večeře ve dvou. A to kdykoliv, ne jen na Valentýna. Čeká vás místo toho něco podobného. Nebudete společně u stolu jíst, ale ve stejné místnosti na masážním stole ležet. To vše v příjemném intimním prostředí při svitu svíček a tlumené thajské hudbě. Masáž si pak můžete vybrat dle svého uvážení. Například olejovou masáž, která tělo harmonizuje, uzdravuje, posiluje a poskytuje mu dokonalou relaxaci. Bylinnou masáž, která díky horkým bylinám unavené tělo prohřeje a uvolní, čímž dochází k rychlé úlevě od bolesti a stresu. Nebo sladkou čokoládovou masáž, která je známá svými omlazovacími, antidepresivními a také afrodiziakálními účinky. Vyzkoušet je můžete samozřejmě společně všechny. Slibujeme, že po masáži budete oba příjemně naladění a spokojení. Vymizí z vás případné napětí a stres a zbytek dne strávíte v příjemném rozpoložení.

Masáž můžete koupit ve formě dárkového poukazu. Výhodou je, že ho můžete pořídit opravdu na poslední chvíli. Stačí objednat telefonicky nebo přes naše internetové stránky díky jednoduchému on-line objednávkovému formuláři. Dárkové poukazy vám zašleme na vaši
e-mailovou adresu a vy si je můžete sami ihned vytisknout. Poukazy si také můžete nechat poslat poštou nebo vyzvednout osobně na některé z našich poboček.
A pokud se ukáže, že váš milý nebo milá na Valentýna zapomněli nebo ho neslaví, může jim dá t poukaz jen tak, nebo si počkat na jejich narozeniny. S tímhle tipem rozhodně neuděláte chybu.


Bolesti v práci? 5 způsobů, jak se jich zbavit – řekněte bolesti zad dost
Bolest zad nebo krční páteře dokáže pořádně otrávit život a někdy vás i vyřadit z normálního života. Předcházet těmto problémům je snadné a navíc i příjemné. Stačí si pravidelně dopřát thajskou masáž.

Tradiční thajská masáž je známá jako starobylá léčebná metoda, která spojuje prvky akupresury a jógy. Vyznavačům jógy budou některé protahovací prvky povědomé. Někdy se thajské masáží říká i „aplikovaná hatha jóga“ nebo „jóga pro líné“. Komu se tedy nechce cvičit, je tohle dobrá náhrada. Právě pro své protahovací prvky dokáže předcházet problémům, jako jsou například zablokovaná záda, krk nebo bolesti hlavy. Pokud se jedná o zdravotní prevenci, doporučuje se alespoň jednou za čtrnáct dní. Masér nebo masérka se v tom případě věnují celému tělu.
Říká se, že thajská masáž je bolestivá. To je ale mýtus. Pokud jdete na thajskou masáž z preventivních důvodů a nemáte žádný problém, většinou nebolí. Thajská masáž může být bolestivá například v případě zdravotních problémů, ale pomůže tyto problémy zmírnit a někdy je i trvale odstranit. Svaly máme totiž často ztuhlé a bolavé od nesprávného držení těla, sezení u počítače nebo nesprávné chůze. A je jasné, že hnětení a napravování takového nataženého svalu může bolet. Berte to jako signál, že se v těle něco děje a sval se uvolňuje. Rozhodně to není známka špatné masáže. Uvidíte, že bolest odezní večer nebo i druhý den a budete se cítit nesrovnatelně lépe.
Na rozdíl od klasické rekondiční masáže, která spočívá v hnětení měkkých tkání, thajské masérky pomocí prstů, dlaní, předloktí, loktů, kolen a chodidel kombinují akupresuru s protahováním. Tím uvolňují svaly, klouby, šlachy, chodidla a také protahují páteř. Díky tomuto stimulování akupresurních bodů a meridiánů neboli energetických center, jsou odstraňovány bloky, které brání v proudění energie. Právě pozitivní ovlivňování toku životní energie v energetických drahách těla, které rozvádějí energii do jednotlivých orgánů, je základním principem thajských masáží. Pokud jsou meridiány oslabené nebo nevyrovnané a energie neproudí jak má, vede to k oslabení a poškození souvisejících orgánů. Cílem thajské masáže je tedy harmonizovat tělo, mysl i ducha a tím poskytnout příležitost k samouzdravování. Úspěšnost thajských masáží spočívá právě v tomto uceleném způsobu léčby. Pravidelnými masážemi budete o krok blíže k dosažení tohoto harmonického stavu. Nastartujete váš imunitní systém, zlepšíte krevní a lymfatický oběh, zbavíte se stresu a posílíte nervový systém.
Udělejme společně radost nemocným dětem

Únor je měsícem lásky a pro nás je to také období pomoci. Stejně jako loni, i letos plánujeme věnovat část tržby nadaci Kapka Naděje . S touto nadací úspěšně spolupracujeme už od roku 2013 a těší nás, že můžeme společně s vámi pomoci nemocným dětem s poruchou krvetvorby, nádorovým onemocněním a dětem, jejichž onemocnění vyžaduje transplantaci kostní dřeně. Za každý vystavený poukaz a za každou uskutečněnou romantickou masáž, kterou si u nás objednáte do 28. 2. 2015, pošleme 200 Kč na nadační konto Kapka naděje, které finančně podporuje těžce nemocné děti. O tom, kolik se nám společnými silami podařilo vybrat, vás budeme informovat v dalším newsletteru.


THAI FIT NEWS je elektronický občasník vycházející přibližně jednou za 2 měsíce. Jeho prostřednictvím Vám přinášíme zajímavé tipy, rady, slevy a informace, které vycházejí z naší dlouhodobé praxe. Máte-li dotaz, hledáte-li odbornou radu, nebo Vás zajímá původ některé z masáží, napište nám. Téma zpracujeme do některého z dalších newsletterů. THAI FIT NEWS chceme vytvářet tak, abyste Vy z něj měli praktický užitek.

Pokud si nepřejete dostávat další praktické informace prostřednictvím THAI FIT NEWS, odhlaste se prosím zasláním odpovědi na e-mail newsletter@thaifit.cz. Do předmětu e-mailu napište prosím „ODHLÁSIT NEWSLETTER“.