Září 2015 THAI FIT NEWS | číslo 11   
Milí příznivci masáží,

kdo má rád horké letní dny, mohl jásat takřka celé prázdniny, ale parno nevyhovuje zdaleka všem. Víte, kdo si kromě zavilých milovníků zimy a chladného počasí během až neskutečně horkých letních dnů nejvíce zoufal? Naše pokožka. Ta, kdyby mohla, bědovala by razantně a nahlas.
Jak se po létě omluvit své pokožce
Možností je několik. Můžeme si třeba sednut a říci své pokožce, že se jí omlouváme, že nám to je líto a že jí děkujeme za pochopení.
Tohle asi nezabere.

Taky se můžeme začíst do časopisů plných tzv. babských rad a naplácat na svou pokožku vše možné sádlem počínaje a vývarem z bůhvíčeho konče.
Za tohle nás bude pokožka ještě dlouho pomstychtivě svědit.

Anebo - a tohle je konečně možnost, která naši pokožku opravdu zaujme – můžeme jí darovat báječnou olejovou masáž. Pochválí nás, jak jsme šikovní, bude jí přitom dobře a i my (protože co je příjemné pro naši pokožku, je příjemné i pro nás), budeme přitom vrnět blahem. A to už přece za objednání se do studia Thai Fit stojí, že?


Olejová masáž – příjemná cesta k regeneraci
Představit si kvalitní olejovou masáž znamená snít o úžasném zážitku, o okamžicích, které nádherně pohladí duši, uvolní tělo a pomohou mu v mnoha směrech. Ale vlastně – proč jen snít, když si tento báječný zážitek můžeme jednoduše dopřát ve studiu Thai Fit?

Léto v nás všech zanechalo výraznější stopy. Určitě si rádi vzpomeneme na příjemné chvíle strávené na dovolené, na dovádění ve vodě či na horách, ale pak, když očima byť jen na malý okamžik spočineme na své pokožce, radost se lehce zakalí. Tohle že je ten náš úžasně pružný, hladký a elastický obal těla? Co s tím udělat? Pomůže olejová masáž.

Olejové masáže jsou mimořádně vhodné právě po létě. Dopřejí pokožce vitamíny, výrazně ji zjemní, vyhladí a vrátí jí zpět tolik potřebnou pružnost. Jak zjistíte na www.thaifit.cz - můžete si dopřát několik typů olejových masáží. Thajskou olejovou masáž, kombinující tradiční thajskou masáž s prvky indické ajurvédy, zeštíhlující olejovou masáž uvolňující tukové zásoby, havajskou masáž uvolňující svalové napětí, candella masáž odbourávající stres i zlatou olejovou masáž dodávající pokožce mladistvý vzhled, energii a záři.

Provádění masáží je řemeslo i umění, dovednost získaná dlouhodobou prací. Opravdu nestačí jen otevřít spíž, vytáhnout některý z olejů a svépomocí se začít mazat. Už jen proto, že ve spíži určitě nemáme žádný olej, který lze při masáži použít, na rozdíl od studia Thai Fit, které současné době nabízí hned 13 druhů masážních olejů.
Z této nabídky si opravdu nelze nevybrat.
Cesty do Thajska – sen o magickém Orientu
Cestování je radost. Určitě necestujeme a nezdoláváme překážky v podobě vzdáleností a jiných kulturních zvyků jen proto, abychom zabili čas. A cestování do Thajska, do míst, která jsou nám vzdálená zeměpisně i myšlenkově, mnohdy dostává ještě jeden rozměr navíc. Ten duchovní.

Sedíme-li doma v pohodlném křesle, vedle sebe pivo, v ruce brambůrky a před sebou televizi, může se nám Thajsko, jehož krásy nám zrovna televizní obrazovka představuje, líbit. Pak ale zívneme, vypneme bednu a okamžitě se propadneme zpět do všední středoevropské reality.

Jsme-li ovšem tak trochu dobrodruzi a lidé toužící po poznání neznámého, necháme křeslo křeslem a projdeme si plány letů do Thajska. Můžeme mít pocit, že to je velmi nebezpečná země, ale to není pravda, naopak, Thajsko patří mezi pro turisty nejbezpečnější asijské destinace. Navíc je to destinace ekonomicky silná, právě i díky turistům, kterým má opravdu co nabídnout.

V čem je magický thajský Orient jiný než naše česká kotlina? Takřka ve všem, přestože pokrok, věda a technika lidi spojuje a částečně sjednocuje jejich vnímání světa. Thajská kultura se opírá o budhistickou spiritualitu, o dávné odkazy předků i o pro nás nezvyklou toleranci. Do thajských klášterů se dočasně uchylují lidé chtějící se odpoutat od zoufalé překotnosti současného světa a dotknout se svého vlastního já. Samostatnou kapitolou je tradiční thajská medicína i pověstné thajské masáže.

Jste ještě pořád v křesle a o Thajsku pouze sníte? Nevadí, ne každý sen je ihned splnitelný, i když je sebekrásnější. Můžeme si ho ale nahradit – v případě Thajska třeba návštěvou studia Thai Fit. Tam se totiž můžeme svěřit do odborných a laskavých rukou, zavřít oči a začít znovu snít... Třeba o Thajsku.

Bolesti v práci? 5 způsobů, jak se jich zbavit – řekněte bolesti zad dost
seriál na pokračování

1. Zlepšení návyků – držení těla, postoj

2. Ergonomie pracoviště

3. Prevence – cvičení

4. Jednorázová masáž – akutní problém

5. Preventivní dlouhodobé masáže

Mnozí to známe z vlastní zkušenosti. Když nám takzvaně švihne v zádech, je to zlé a najednou se z nás, kteří si zakládáme na elegantním vzhledu a svižném kroku, stává podivně pokrčená osoba ne náhodou připomínající ježibabu z Mrazíka. Proč ne náhodou? Protože si, stejně jako imaginární ježibaba z pohádky, nedopřáváme preventivní masáže. Je těžké představit si uvedenou ježibabu, jak si pravidelně vyhrazuje čas, opouští své ježibabské lesní království a jde se nechat zmasírovat. Jen to by jí totiž mohlo pomoci. Žádní loupežníci, kteří ji maximálně přivážou ke stromu a znehybní tak její krevní oběh, žádné sochory vyhazované do vzduchu, kvůli nimž si záda leda tak namůže, ale preventivní dlouhodobá masáž. Jen ta by pomohla srovnat a hlavně vyladit její dlouhodobě pokřivená záda.

Zapomeňme ale na pohádkovou ježibabu, ať u má záda sebekřivější, a podívejme se na sebe. Kdo z nás ještě nikdy neměl pocit, že se už ráno nepostaví? Kdo z nás už někdy nechodil opatrně podél stěn, aby zakamufloval shrbená záda a bolesti páteře?

Ale ano, jsou i takoví. Nejsme všichni potencionální lazaři, už jen proto, že mnozí z nás pochopili, že problémům je vždy lepší předcházet, než je pak zpětně řešit. Proč se trápit bolestí zad, když jim můžeme předejít, a navíc – když jim můžeme předejít maximálně příjemným způsobem…

Ano, je to tak. Můžeme své tělo drásat v posilovně, i to je fajn, nikdo nám v tom nebrání. Ale pokud se rozhodneme využít nabídky preventivních dlouhodobých masáží, můžeme se těšit jak na dlouhodobě klidné časy, tak na příjemné chvíle strávené na masážním stole.
Olejovou masáží k regeneraci pokožky
Speciálně pro Vás a Vaše přátele jsme připravili exkluzivní nabídku slevy na úžasnou olejovou masáž. Proto neváhejte a využijte slevový kupon na 200 Kč.

Jak kupon uplatnit?
vytiskněte si tento Newsletter, kupon vystřihněte a objednejte se přes naše internetové stránky nebo telefonicky. Vystřižený kupon pak předložte při placení.

Budeme se těšit na Vaši návštěvu.

THAI FIT NEWS je elektronický občasník vycházející přibližně jednou za 2 měsíce. Jeho prostřednictvím Vám přinášíme zajímavé tipy, rady, slevy a informace, které vycházejí z naší dlouhodobé praxe. Máte-li dotaz, hledáte-li odbornou radu, nebo Vás zajímá původ některé z masáží, napište nám. Téma zpracujeme do některého z dalších newsletterů. THAI FIT NEWS chceme vytvářet tak, abyste Vy z něj měli praktický užitek.

Pokud si nepřejete dostávat další praktické informace prostřednictvím THAI FIT NEWS, odhlaste se prosím zasláním odpovědi na e-mail newsletter@thaifit.cz. Do předmětu e-mailu napište prosím „ODHLÁSIT NEWSLETTER“.